Restaurant L’esquisse

After visiting an exhibition or taking a stroll through the grounds of the Hermitage, why not call in at the L’esquisse restaurant to enjoy a refreshing drink or a tasty meal made from locally sourced seasonal produce? On Saturdays and Sundays L’esquisse’s renowned sweet and savoury brunches are available 10:30-15:00, booking advisable!

The restaurant also partners with the Fondation de l’Hermitage for its Art & Gastronomy evenings and Art & Brunch Sundays, with special menus inspired by the exhibitions.

The museum restaurant has three areas:

  • La terrasse (up to 40 people)
  • Le café (up to 20 people)
  • La salle verte (up to 30 people)

Opening hours and Booking

Wintertime Opening hours
Tuesday-Sunday: 10am–6pm
Monday: closed

Booking
Online via lafourchette.com or by phone (+41 (0)21 320 50 07) during restaurant opening hours

Contact
Restaurant L’esquisse
Route du Signal 2
1018 Lausanne
Switzerland

info@lesquisse.ch
+41 (0)21 320 50 07

Catering service

L’esquisse offers a catering service for events held at L’Hermitage. For private hire of the restaurant, farmhouse or museum, please ask for a quote.

Sample menus for your events

Contact for catering and private hire of restaurant
Philippe and Serge Prod’hom
info@lesquisse.ch
+41 (0)21 320 50 07

Contact for private hire of farmhouse or museum
Odile Mivelaz
location@fondation-hermitage.ch
+41 (0)21 320 50 01

Local suppliers and quality marks

Local suppliers
Bolle
Happy Maple
Marché Cuendet
Mozzafiato
Labo Gelateria
La Brouette
La Ferme des Amoureux
Le Grenier

Quality marks
1 franc pour le climat
Fait Maison

Salty

La soupe
Velouté de choux de Bruxelles
Condiment Granny Smith et persil / poudre de lard fumé
CHF 16.-

La salade
Salade de chicon, Bleu de Fribourg, poires et noix
Entrée CHF 17.- | Plat CHF 26.-

L’os
Os à moelle rôti au thym
Pain grillé et moutarde à l’ancienne
CHF 18.-

Le Tartare
Tartare de bœuf classique
Servi avec toasts et saladine
Entrée CHF 18.- | Plat CHF 34.-
+ pommes grenailles CHF 6.-

Le vegan
Risotto de Sorgho (VD) à la betterave
Noisettes, poires et jeunes pousse
CHF 29.-

La truite
Truite de Chamby (CH), sauce moules
Condiment céleri et aneth
Stoemp (purée Belge aux légumes)
CHF 38.-

La carbonade
Braisé de bœuf à la bière belge et pain d’épices
Pommes grenailles aux herbes, légumes rôtis
CHF 34.-

Les enfants
Filet de poulet pané, pommes grenailles
Boule de glace à choix
Sirop
CHF 16.-

Les suppléments
Petite salade verte CHF 6.-
Portion de pommes grenailles CHF 6.-

Sweet

Le gâteau
Fondant au chocolat belge
CHF 10.-

Le tiramisu
Tiramisu aux spéculoos
CHF 11.-

L’agrume
Suprêmes d’agrumes au romarin
Glace yuzu et crumble aux épices
CHF 12.-

La gaufre
Gaufre belge
Glace noisette et chantilly
CHF 14.-

Les glaces (Labo Gelateria)
Glaces : vanille, pistache, café, caramel au beurre salé, yuzu, sésame noir, noisette
Sorbets : chocolat, framboise, poire Williams
CHF 5.-

Arrosées : 2 boules de glace et alcool à choix
CHF 15.-

Brunchs

Servi les samedis et dimanches de 10h30 à 15h00

La corbeille
Pain de JEFF, croissant, confiture maison, miel, beurre
CHF 8.-

Le Bénédicte
Oeufs pochés, toasts, sauce hollandaise, lard grillé ou saumon fumé, saladine
CHF 26.-

Les Pancakes sucrés
Pancakes maison, sirop d’érable, crème double de la Gruyère, fruits de saison
CHF 15.-

Les pancakes salés
Pancakes maisons, sirop d’érable, bacon grillé, cream cheese aux herbes
CHF 22.-

Suppléments
Les oeufs au plat (2p)
CHF 6.-

Les oeufs brouillés
CHF 5.-

Le bacon grillé
CHF 6.-

Les pommes Grenailles
CHF 5.-

Le pain perdu
Crème double et fruits coupés
CHF 10.-

Le saumon fumé
CHF 8.-