Restaurant L’esquisse

After visiting an exhibition or taking a stroll through the grounds of the Hermitage, why not call in at the L’esquisse restaurant to enjoy a refreshing drink or a tasty meal made from locally sourced seasonal produce? On Saturdays and Sundays L’esquisse’s renowned sweet and savoury brunches are available 10:30-15:00, booking advisable!

The restaurant also partners with the Fondation de l’Hermitage for its Art & Gastronomy evenings and Art & Brunch Sundays, with special menus inspired by the exhibitions.

The museum restaurant has three areas:

  • La terrasse (up to 40 people)
  • Le café (up to 20 people)
  • La salle verte (up to 30 people)

Opening hours and Booking

Opening hours
Tuesday-Saturday: 9:45am–11pm
Sunday: 9:45am–6pm
Monday: closed

Booking
Online via lafourchette.com or by phone (+41 (0)21 320 50 07) during restaurant opening hours

Contact
Restaurant L’esquisse
Route du Signal 2
1018 Lausanne
Switzerland

info@lesquisse.ch
+41 (0)21 320 50 07

Catering service

L’esquisse offers a catering service for events held at the Hermitage. For private hire of the restaurant, farmhouse or museum, please ask for a quote.

Sample menus for your events

Contact for catering and private hire of restaurant
Philippe and Serge Prod’hom
info@lesquisse.ch
+41 (0)21 320 50 07

Contact for private hire of farmhouse or museum
Odile Mivelaz
location@fondation-hermitage.ch
+41 (0)21 320 50 01

Local suppliers and quality marks

Local suppliers
Bolle
Happy Maple
Marché Cuendet
Mozzafiato
Labo Gelateria
La Brouette
La Ferme des Amoureux
Le Grenier

Quality marks
1 franc pour le climat
Fait Maison

Salty

La soupe
Soupe froide de concombre, feta et aneth
CHF 16.-

La salade
Burrata de chez Mozzafiato, fraises, haricots et graines de tournesol (entrée : 17.-)
CHF 28.-

Le vegan
Sorgho du pays de Vaud, tomates et coriandre. Purée de petits pois à l’estragon. Carottes fanes glacées au sirop d’érable Happy Maple
CHF 29.-

Le tartare
Tartare de boeuf classique. Servi avec toasts et saladine (entrée : 18.-)
CHF 34.-

Le ceviche
Cabillaud, lait de coco, coriandre, gingembre, citronnelle et jus de citron, pommes grenailles (entrée : 19.- sans pommes grenailles)
CHF 36.-

La truite
Truite saumonée (CH), sauce vierge, risotto de riz Venere, légumes du Grenier
CHF 38.-

Le bœuf (pour deux personnes)
Côte de bœuf rassie de 800 g, sauce chimichurri, pommes grenailles et salade verte
CHF 135.-

Les enfants
Filet de poulet pané, boule de glace à choix, sirop
CHF 16.-

Les suppléments
Petite salade verte – Pommes Grenailles
CHF 6.-

Sweet

Les glaces (Labo Gelateria)
Glaces : vanille, pistache, café, caramel au beurre salé, yuzu, sésame noir
Sorbet : chocolat, framboise, poire William
CHF 5.-

Le gâteau
Gâteau moelleux au chocolat de L’esquisse
CHF 10.-

La panna cotta (vegan)
Lait de coco, lait de pois et melon
CHF 11.-

Le fruit Melba
Fruit du jour, glace Labo Gelateria et chantilly
CHF 14.-

Brunchs

Servi les samedis et dimanches de 10h30 à 15h00

La corbeille
Pain de JEFF, croissant, confiture maison, miel, beurre
CHF 8.-

Le Bénédicte
Oeufs pochés, toasts, sauce hollandaise, lard grillé ou saumon fumé, saladine
CHF 26.-

Les Pancakes sucrés
Pancakes maison, sirop d’érable, crème double de la Gruyère, fruits de saison
CHF 15.-

Les pancakes salés
Pancakes maisons, sirop d’érable, bacon grillé, cream cheese aux herbes
CHF 22.-

Suppléments
Les oeufs au plat (2p)
CHF 6.-

Les oeufs brouillés
CHF 5.-

Le bacon grillé
CHF 6.-

Les pommes Grenailles
CHF 5.-

Le pain perdu
Crème double et fruits coupés
CHF 10.-

Le saumon fumé
CHF 8.-